15.07.2008 - 11:27 Mä päivänsäteen näin kerran pienen...

Kaikenlaista tohinaa mutta aina sitä jotain pitää näpertää. Mummolareissulle pakkasin laukullisen keskeneräisiä käsitöitä eli ufoja... ja no yksi projekti on tullut jo valmiiksi. Päivänsäde on onnellinen. Takki pitää vielä silittää ja päätellä toivoa sopii josko hihat hiukan löystyisivät silittäessä tai sitten takki siirtyy pienemmälle säteelle. Lakki syntyi vähän kuin vahingossa kaveriksi...

 

 

10.06.2008 - 09:20
Ihah-haaa

Tein talvella Minja-keijukaisen parhaalle kaverille Prinsessalle säärystimet synttärilahjaksi ja naapurin Heppatyttö ihasteli niitä halusi myös kun kuulemma ne ois ratsastamassa tosi hyvät. No päätin tehdä hänellekin ja sainkin ne päättelyä vaille valmiiksi. No nyt kun on heppatytön synttärit niin päätin kaivaa nämä esille, vaikka Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen niin voi kai sitä silti antaa kesänlapselle villaisen lahjan :)

Lankoina seiskaveikka, hahtuva ja joku jämäkerä... ja langat riitti kuin riittikin... Sara halusi myös kokeilla säätystimiä ja Minja halusi myös kuvata:

 

Nyt mulla on kesken kaks tällästä  http://www.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=138024  Minjan on jo melkeen valmis ja oma... no katellaan lanka on aika hankalaa neulottavaa.

 

25.03.2008 - 23:01

Lumitähti

Tein vieraiden lähdön aiheuttamassa "tyhjiötunteessa" tälläsen pipon ja kaulahuivin Minjalle. Piti kuvata heti vaikka enempi edukseen varmaan oisivat Minjan päällä, pipo ainakin näyttää ihan hassun malliselta. No räppään siitä joskus sitten myöhemmin uuden kuvan as if... Lankana novita teddy ja tähtikukkasessa wool . Sain käytettyä lankavarastostani yhden yksinäisen kerän pois, mutta arvatkaa tekiskö mieli tehdä tohon vielä lapasetkin niin ja säärystimetkin ois kivat...

Synttärilaukkuja

Mulla oli pakollinen lepotauko kun Sara tökkäs mua sormella silmään niin on meni monta viikkoa etten kyennyt oikeen yhtään mihinkään....Mutta jotain kuitenkin, kevään synttäri sankareille oon tehnyt puuhalaukkuja, joiden kaveriksi laitoin pakettiin kyniä/puuhakirjoja. ei muuten saa kattoo kauheen tarkasti mun ompelukset on vielä vähän opettelua mutta harjoitus tekee mestarin, ja oppia ikä kaikki jne.

Autoilijapojan 3-vuotislahja

2-vuotiaan tyttösen pikkulaukku, päällikangas on mun äitiys farkkuhameen jämistä ja vuori on Minjan vanhasta mekosta.

5-vuotiaan tytön laukku. tytön lempiväri on musta mutta mä en vaan osannut tehdä lapselle mustaa laukkua, no on sitä mustaa tuolla vuorikankaassa ja kanttinauhassa

Lopuksi vielä tyttöjen "keijukaisprinsessasänky" 

 

Peikkolapsi

Saran uudet peikkovillikset virolaisesta liukuvärjatystä hahtuvasta. Ei vielä vaippakäytössä kun oottavat lanoliinikylpyä.

30.01.2008 - 19:53 Step By Step

Ihan sen kunniaksi että New Kids On The Block aikoo tehdä come backin...

Ihania sukkia Austermann step langasta.

Ystävän synttärilahja

Omat (vähän liian iso)

Näistä toinen on vielä puikoilla, enkä vielä tiedä kenelle tulevat.

Kuvien laitto on nyt kyllä tökkinyt tosi pahasti.

01.01.2008 - 10:44 Joulupukki lahjat jo toi...

Joulupaketteihin sujahtaneita, nyt voi jo näyttää kuvia kun joulu meni jo... Ihan varoiksi tää piti sitten ensin tallettaa keskeneräisenä kolme kertaa *huokaus* en aina oiken ymmärrä.

Teemun oli jo ehkä aika saada uudet kynsikkäät

 

Teemun äidin ja isän pakettiin käärästiin isuinalustat ja vapaalankahuovutettu huivi. Huivin tekemisessä oli apuna pikku tontut. Kaikkein hauskimmat vaiheet olivat rullaukset :) (http://www.novita.fi/sys/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90560)

Kaapin perukoille jääneistä langoista tehdyt iiiihanan paksut fifi-huivit meni Teemun siskoille (http://www.ullaneule.net/0104/ohjeet_fifi.html) voi jos joskus sais neulottua aikuiselle yhtä ison mitä tää on Minjan päällä (kuva on vähän suttanen mutta malli oli vähän vauhdikkaalla päällä)

Toinen Fifi, (mistä tuntee ullaneuleen lukijan....) Mä vähän tuunailin ja virkkasin vielä reunukset. Aavistuksen harmittaa kun tästä tuli hivenen hassun kokonen.

Jeps, tänä vuonna harrastin huovutus kokeiluja urakalla :)

Ja ponchoja, tosin nää kuvat nyt ei kerro yhtikäs mitään :(.  ohje on muokattu yhdestä novitan ohjeesta, lyhyesti vuortellen kejusilmukoita ja pylväitä, kaksi pitkää kaitaletta jotka yhdistetään toisiinsa. (Äitille ja Rauskille lähti nämä) 

Tonttupajassa syntyi myöskin kummitytölle villatakki, toinenkin vapaalankahuovutettu huivi,  villasukkia ja virkattu matto joista en ehtinyt räpätä kuvia mutta matto oli tämäntapainen ( http://svenska.yle.fi/matochfritid/hobbyartikel.php?id=1640)

 

28.11.2007 - 15:16 Synttärisukat

Tälläiset lähti kaverin tytölle synttärilahjaksi

Minja toivoi sinisiä pörrösukkia, ja ihan vahigossa sai myöskin kimallusta :)

Saran pitkävartiset jotka piti tehdä "ihan pikaseen" mutta sitten innostuin tekeen vähän kuvioita...

 

19.10.2007 - 08:17 Ekat villikset

Tähän aattelin koota vähän käsityöjuttuja. ensin kaikki itte tehdyt villikset.Tai n o itse asiassa niitä on tullut kuvaamisen jälkeen kahdet lisää.

Nyt kesken on aika monta projektia ja uusia en sais alottaa ennen ku vanhat on valmiita. ja no keskeneräisistä ei passaa kauheesti kirjotella kun ne on osa joulusalaisuuksia :)